פעם בשנה, עיר דוד פותחת את שערי אתרי החפירות למספר מוגבל של מבקרים. אתרים אלו סגורים בפני הקהל הרחב לאורך השנה, ונפתחים במיוחד לכבוד אירוע הכנס החגיגי.
זוהי הזדמנות פז לחובבי הארכאולוגיה להיפגש - לפני כולם - עם התגליות החדשות ביותר, ולשמוע ישירות מפי המומחים על ההתפתחויות האחרונות בחפירות עיר דוד וירושלים הקדומה.
בסיור זה נבקר בדרך עולי הרגל שנחשף בשנים האחרונות מתחת לכביש מעלות עיר דוד. הרחוב - מימי הבית השני, סגור לקהל הרחב, נפתח לראשונה בחלקו הדרומי וניתן ללכת בו עד לבריכת השילוח. נתחיל את הסיור מעל פני הקרקע, נרד בירידה קצרה אל הרחוב מימי הבית השני שנחשף במלוא הדרו, ונמשיך בו עד שנצא מן הרחוב אל בריכת השילוח.
השטח שבו היה קיים בעבר "חניון גבעתי" הפך בשנים האחרונות לשטח החפירה הארכיאולוגית הגדול בירושלים. לראשונה יתאפשר להקיף את החניון מכל צדדיו, וכן לבקר בחלקים משטח החפירה עצמו.
בסיור באתר נשמע על החפירות המתנהלות בו מאז שנת 2007 ונעמוד על התקופות השונות שהתגלו בשטח החפירה - מימי הבית הראשון ועד התקופה המוסלמית. לצד זאת תינתן תמונת מצב עדכנית מחפירות השנה האחרונה, שבמרכזן חשיפת מבנה מרשים מסוף ימי הבית הראשון בו ניכרות עדויות לחורבן ירושלים בידי הבבלים. בתוך המבנה נמצאה בין היתר טביעת חותם עם שמו של אדם רם-מעלה מירושלים של ימי הבית הראשון.
סיור זה ישלב ביקור בשני אתרי חפירה. בחלקו הראשון של הסיור נתקדם דרך תעלת הניקוז מימי הבית השני אל עבר הפינה הדרומית-מערבית של הר הבית, ונשמע על הממצאים החדשים במקום, על טכניקות הבנייה של כתלי הר הבית ועל העבודות להקמת הכותל המערבי. בחלקו השני נגיע לשטח חפירה חדש בגן הארכאולוגי דוידסון, החושף את הרחבות האדירות שהיו בפינה הדרומית מערבית של הר הבית בימי הבית השני.
סיור זה יעמוד במרכז הרצאתם של מורן חג'בי ועליזה ואן-זיידן בכנס.
במהלך הסיור נכנס לשטח חפירה פעיל שאינו פתוח לקהל הרחב. שטח החפירה נמצא במדרון המזרחי של גבעת עיר דוד, סמוך לכניסת התיירים למערכת פיר וורן. במקום זה התגלו מספר מבנים מסוף תקופת הברזל, כולל שכבת חורבן ברורה של ירושלים מימי הבית הראשון. משם ניכנס, דרך תעלות שיצרה משלחת החפירות של פארקר, אל סדרה של חדרים חצובים בסלע. בין היתר נבקר בחדר שברצפתו חרוטים סימני V שפשרם לא ברור עד היום, ובחדר שבו התגלתה מצבת פולחן עתיקה.
בסיור זה נבקר בחפירות של ד"ר אילת מזר בעופל. במהלך הסיור נספר על הממצאים השונים שהתגלו באתר ומשמעותם, תוך דגש על הממצאים מתקופת המקרא ובראשם הבולות של חזקיהו מלך יהודה ושל ישעיהו הנביא. הסיור יעבור גם בחלקו המזרחי של העופל באתרים שאינם נגישים לקהל הרחב ביום יום.